Антон Дангов

Природна фотография

Anton-Dangov

Казвам се Антон Дангов и имам късмета да отрасна и живея в живописните Родопи. От ранна детска възраст обичам визуалните изкуства. Винаги съм се възхищавал на красиви картини, кадри и гледки. Взех първата си камера преди повече от 6 години и започнах да обикалям в търсене на перфектния кадър, който да уловя и споделя. С дългите разходки из планината започнах да ценя мобилността и леката раница на гърба, затова от година снимам главно със смартфона си. Забелязах че при спазването на основни правила във фотографията, мобилният телефон дава много добри резултати, понякога неразличими и от професионална камера. Новите камери в смартфоните ни дават неограничени възможности, става много лесно да заснемеш всеки красив момент в ежедневието си, да го запазиш и споделиш.

Живко Константинов

Травъл фотография

Jivko-Konstantinov

Казвам се Живко Константинов и съм колекционер на приключения! Чувствам се най-добре, когато съм на път. Навъртял съм огромен километраж по земя, въздух и вода. Посетил съм едни от най-далечните и екзотични места на планетата. Определям се като неуморим ентусиаст, готов на всичко, за да направи най-приключенския материал и най-запомнящите се снимки.

Михаил Минков

Астро и нощна фотография

Mihail-Minkov

Казвам се Михаил Минков и съм астрофотограф. Още от дете бях очарован от звездите, дори подхождах със страхопочитание към нощното небе. През последните няколко години посвещавам голяма част от свободното си време на това да улавям с камерата си магията на звездите и по-специално на Млечния път. Прекарвам много часове през нощта сам, но в никакъв случай не съм самотен под звездния небосвод и красотата на усамотението. Благодарение на светочувствителната си камера имам възможност да улавям детайли и цветове, невидими за невъоръжено око. Към уловеното от камерата обичам да добавя и своя личен щрих, за да може кадърът да има завършен вид и история. Мои кадри са споделени от световни медии като National Geographic, BBC Science Focus, Sky at night magazine, Daily Mail, Astronomy pictures of the day by NASA, Bored Panda и мн. др.

Теди Грозданов​

Портретна, лайфстайл и модна фотография

Tedy-Grozdanov

Казвам се Теди Грозданов и съм роден в София. Професионалната ми кариера започна в политическо списание преди 12 години. Едновременно с това работя и с модни брандове, списания и известни лица от шоу бизнеса. 
Заснемал съм кориците на много списания като ELLE, Harpers BAZAAR, Glamour, EVA, Amica, Business Lady, Business Club и други. Носител съм на четири награди за фотограф на годината, една от които е от Българската асоциация на модните фотографи в България. Подкрепям и работя в няколко благотворителни инициативи. Една от тях е благотворителната фондация Бъдители”, която има за цел да мотивира и вдъхнови чрез личен пример ученици и студенти.